top of page

PENSIOEN

Hoe heeft u uw pensioen geregeld?

Senior Couple

HOE HEEFT U UW PENSIOEN GEREGELD?

Wie na zijn pensionering meer inkomen wil dan alleen AOW of eerder wil stoppen met werken, doet er verstandig aan zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later. Dan kan op verschillende manieren.

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet u precies hoeveel pensioen u al heeft opgebouwd? En weet u dat u ook op een aantrekkelijke manier extra kan sparen? Wij informeren u graag wat de mogelijkheden zijn.

AOW-leeftijd in stappen omhoog

De AOW-leeftijd gaat minder snel omhoog, dat heeft het kabinet in 2019 besloten. De AOW leeftijd blijft in 2021 66 jaar en 4 maanden. In 2022 stijgt de AOW-leeftijd met 3 maanden en komt in 2024 uit op 67 jaar. De AOW leeftijd blijft gekoppeld aan de levensverwachting.

Jaar:      De AOW-leeftijd was:       De AOW-leeftijd is:

 

2021 67 jaar                                   66 jaar en 4 maanden

2022 67 jaar en 3 maanden           66 jaar en 7 maanden

2023  67 jaar en 3 maanden          66 jaar en 10 maanden.

2024 67 jaar en 3 maanden.          67 jaar

2025 67 jaar en 3 maanden.          67 jaar

2026 67 jaar en 3 maanden.          67 jaar

 

En uw situatie?

De hoogte van uw pensioen wordt door verschillende factoren beïnvloed. Dat maakt het er voor u waarschijnlijk niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in uw professionele carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding of het overlijden van uw partner en arbeidsongeschiktheid. Weet u wat voor gevolgen dit heeft voor uw pensioen?

Persoonlijke oplossing?

Een lijfrente kan een goede manier zijn om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om een bedrag op te bouwen, brengt u periodiek een bepaald bedrag onder in een aangepaste spaarverzekering of een bankspaarrekening. De inleg kunt u waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk van uw belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt. Uiteraard is het ook mogelijk om op andere manieren te sparen voor later.

Nieuwsgierig geworden?

Graag brengen wij met u uw financiële situatie in beeld en nemen wij de mogelijkheden met u door, zodat u van uw welverdiende pensioen kunt genieten!

bottom of page